Még nem választott tesztet
of

Ez a teszt azt méri, hogy a tesztkitöltő mennyire van tisztában egyes szavak jelentésével, azaz, hogy mekkora a szókincse.

Az emberek szókincse úgy bővül, hogy a legkülönfélébb szövegekkel találkozva igyekeznek azokat megérteni. Minél többször, minél változatosabb szövegekkel találkozik – és ért meg – valaki, annál nagyobb lesz a szókincse. Így azután a szókincs megismerésén túl a ennek a tesztnek a segítségével azt is jól meg tudjuk becsülni, hogy a tesztkitöltő mennyire van birtokában a társadalom által már hozzáférhetővé tett ismereteknek általában – azaz mennyire művelt és tájékozott.

A szókincsünk tehát egyrészt közvetlenül is fontos minden olyan helyzetben, amelyben a szóbeli, vagy írásbeli kommunikáció kiemelkedő szerephez jut (pl. szövegértés, vagy kifejezőkészség), másrészt azonban ezen túlmenően is jól jelzi az ember tájékozottságát és műveltségét – ami sokat segíthet az élet legkülönbözőbb területein felmerülő problémák megoldásában.

Ebben a tesztben a feladatmegoldáshoz rendelkezésre álló idő az esetek döntő többségében elegendő a válaszadásra. A teszten elért eredmény így általában kevésbé függ a tesztkitöltő sebességétől és inkább a kedvező feltételek mellett általa elérhető maximális teljesítményt tükrözi.

A teszt kitöltése 25 percet vesz igénybe, on-line felületen keresztül elérhető.

Az eredmények áttekintése és értelmezése – igény esetén - pszichológus munkatárs által, 20-30 perces visszajelző beszélgetés keretében is történhet. Ha erre vonatkozó igény nem merül fel, a tesztek eredményeit közvetlenül a megrendelő részére küldjük meg.

A TESZTKITÖLTŐ EREDMÉNYEIRŐL – VISSZAJELZÉS SABLON

A tesztiktöltő ebben a tesztben a vizsgált személyek 86 százalékánál teljesített jobban (míg a vizsgálati személyek 14 százaléka jobban teljesített nála ebben a tesztben). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tesztkitöltő valószínűleg másoknál műveltebb és tájékozotabb és ez segítheti őt az élet legkülönbözőbb területein felmerülő feladatok megoldásában.
szokincsteszt

A TESZTKITÖLTÉS SEBESSÉGÉRŐL

A tesztkitöltő az átlagnál lassabban töltötte ki a tesztet.

Ajánlatot kérek

Ajánlatkérés

Önnek miben segíthetünk?